top of page

EMBALLAGE SOM RESSOURCE

Livet i havet er langt vigtigere for os her på landjorden, end de fleste tror. Bl.a. kommer omkring halvdelen af luftens ilt fra algerne i havet og havene opsuger enorme mængder af den CO2 vi udleder.

Havene er truede, og det er de især på grund af vi menneskers hensynsløshed på emballageområdet, hvilket bl.a. har resulteret i ENORME MÆNGDER PLASTIK I VERDENSHAVENE.

 

Det er afgørende at vi på verdensplan får afhjulpet havenes økosystemer - plastikken i verdenshavene skal tænkes ind som ressource i industrien, så den kan genanvendes og ydermere skal vi sikre, at ny plastikemballage ikke havner i verdenshavene.

 

Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved at blive meget bedre til at AFFALDSSORTERE, PANTE og i det hele taget tænke affaldet som en RESSOURCE, der kan blive til nye ting. Desuden kan vi nedsætte vores forbrug af ENGANGSPLAST, samt i højere grad vælge produkter fra virksomheder, der er INNOVATIVE omkring deres emballage, fx hvor emballagen er BIONEDBRYDELIG.

Når temaet om EMBALLAGE SOM RESSOURCE kommer Danmark rundt, bliver der dels fokus på TILSTANDEN I VERDENSHAVENE og dels fokus på AFFALDSSORTERING og hvilke store ressourcer, der ligger i al vores affald, med særligt fokus på plastikemballage. Der vil på denne temadag være lidt ekstra i BØRNEHØJDE bl.a. i kraft af Katrine Billes besøg i hver by.

Verdensmål 12 Ansvarligt forbrug og produktion Danmark for Målene
Verdensmål 9 Industri Innovation og infrastruktur Danmark for Målene
Verdensmål 14 Livet i Havet Danmark for Målene
Flaske for verdensmålene Danmark for Målene om FN's 17 verdensmål

MØD KATRINE BILLE

Katrine Bille er børne-TV-vært og kendt fra DR Ramasjang. Hun er bl.a. kendt fra “Luk op, Luk i" og "Lille Nørd". Når hun kommer Danmark rundt vil hun lave et show med musik og farver for børn og barnlige sjæle med fokus på dyrelivet i havene og affaldssortering.

TEMADAGENS PARTNERE:

Dansk Retursystem  for verdensmålene Danmark for Målene om FN's 17 verdensmål
Makeen Energy  for verdensmålene Danmark for Målene om FN's 17 verdensmål
Katrine Bille for verdensmålene Danmark for Målene om FN's 17 verdensmål
Nordea Invest  for verdensmålene Danmark for Målene om FN's 17 verdensmål
BKI for verdensmålene Danmark for Målene om FN's 17 verdensmål
IVECO  for verdensmålene Danmark for Målene om FN's 17 verdensmål
Sodemann for verdensmålene Danmark for Målene om FN's 17 verdensmål
bottom of page